Adaugare casute email in cpanel si configurare Tipărire

  • 2

In acest tutorial vom explica cum sa adaugati casute de email, sa schimbati parola si sa activati filtrul de spam, respectiv DKIM si SFP pentru a asigura livrarea email-ului in INBOX-ul destinatarului.

1)Se presupune ca deja sunteti autentificat in cPanel

Creare casuta de email

2)Pentru a crea o noua casuta de email navigati la sectiunea email.

cpanel new email


2) In urmatorul pas va trebui sa introducem numele casutei de email si sa selectam domeniul din meniul drop-down.  Recomandam folosirea "Password Generator" pentru a avea o parola cat mai securizata. Daca se doreste limitarea casutei de email in spatiu vom specifica marimea in MB sau unlimited, in cazul in care se doreste nelimitat.

Dupa ce verificati ca totul este corect nu mai ramane decat sa dati click pe "Create Account", iar casuta de email este gata.

cpanel new email settings

Schimbare parola si setari

1)In aceeasi pagina "Email accounts" mai jos vor fi listate casutele de email. Pentru a schimba parola vom da click pe "Change Password". Recomandam din nou folosirea generatorului de parole:

cpanel email change password

2) Tot aici se gaseste butonul "More" cu 2 optiuni
 a) Access Webmail, pentru a accesa casuta de email in browser, dar acest lucru este posibil si prin link-ul scurt http://webmail.domeniulmeu.ro
 b) Configure email client, unde putem vedea setarile casutei de mail pentru a le putea folosi la clienti de email: Outlook, Mozilla Thunderbird, Telefon.

setari server email

Activare DKIM, SPAMASSASSIN si SFP

1)In cazut in care doriti o protejare antispam mai mare va trebui sa activati SpamAssassin. Activarea se face intrand la Apache Spamassasin si click pe butonul "Enable Apache SpamAssassin"

Activare SpamAssasisin

Activare Apache SpamAssassin

2)In unele cazuri unele servere de email va refuza emailul dvs. din motive de securitate. Ca sa asiguram ca emailul este legitim va trebui sa activam SFP si DKIM.

Activarea se va face din meniul "Email Authentification", urmat de click pe "Permite / Enable"

cpanel email authentification

Enable DKIM & SFP

Asta este tot, daca nu va descurcati va putem ajuta noi. Tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti un ticket de suport.


Răspunsul a fost util?

« înapoi