SMSAlert.mobi SMS gateway, dar cu schepsis

Lansat la sfarsit de 2018 https://smsalert.mobi este un serviciu de trimis mesaje SMS, nonconventional.

De ce nonconventional ?

Acesta functioneaza diferit fata de un gateway traditional deoarece iti permite sa iti administrezi singur costurile lunare pentru mesajele SMS trimise.

SMSAlert pune la dispozitie utilizatorului o platforma online completa, usor de folosit si un modem fizic ce se ofera in custodie, unde esti liber sa inserezi SIM-ul dorit in reteaua preferata, similar routerului de la compania ta de internet.

Pe langa platforma online procesul de trimitere mesaje poate fi automatizat prin serviciul API sau cu module puse deja la dispozitie (woocommerce wordpress, home assistant…)

Modemurile SMSAlert folosite pentru a trimite SMS-uri sunt bazate pe modulul SIMCOM SIM7000 din categoria CAT-M1/NB-IoT, modul Tri-Band FDD-LTE B3/B8/B20/B28

Acesta este proiectat pentru aplicații care necesită o latență scăzută, comunicare de date cu randament mediu într-o varietate de condiții de propagare radio. Datorită combinației unice de performanță, securitate și flexibilitate, acest modul este ideal pentru aplicații M2M, cum ar fi contorizarea, telematica, urmărirea activelor, monitorizarea de la distanță, sănătatea electronică, terminalele pos mobile sau trimiterea de mesaje SMS.

In cazul in care te afli la inceput cu un business mic sau esti o persoana privata modemul GSM poate fi inlocuit cu aplicatia de pe mobil ce are acelasi rol, aceasta poate fi descarcata gratuit de pe google play.

Administrare la nivel inalt.

Portalul de client iti permite sa ai mai multe modemuri sau aplicatii instalate pe diferite telefoane in paralel, iar cu setarile de finete poti redirectiona mesajele printr-un anumit dispozitiv in functie de numar de telefon, prefix, etc optimizand mai mult costurile. De ex poti avea un dispozitiv in reteaua orange, iar altul in reteaua digi unde poti seta directia in functie de prefix.

Administrarea nu ar fi completa daca nu ar exista si reguli de primire a mesajelor SMS, de exemplu sistemul poate raspunde automat la mesajele primite in functie de context sau poate aduce date dintr-o alta platforma, astfel implementarea unui robot poate fi destul de rapida.

Testeaza si tu, trimite SMS la 0761706031 cu textul “Covid-19” si afla date despre cazuri in mod automat.

SMSAlert ofera si functionalitati de baza, precum sms2email, email2sms, campanii de trimitere, etc.

Oferta.

La momentul actual poti alege una din cele 3 oferte puse la dispozitie.

  • APP 2.99 EUR / luna- trimiterea se va face prin telefonul tau mobil
  • Virtual 4.99 EUR / luna – nu ai nevoie de sim, modem sau aplicatie, trimiterea se va face de pe un numar pus la dispozitie de catre noi. Primesti 150 SMS/uri lunare.
  • Starter 9.99 EUR luna – se ofera un modem dedicat in custodie cu contract pe minim 6 luni.

Abonamentele APP & Starter nu a limita de mesaje.

Comparativ cu un gateway traditional pentru 2000 de mesaje SMS costul nostru este de 2.99 EUR + SIM (~6 EUR) vs ~55 – 70 de euro lunar, astfel costurile tale sunt reduse substantial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.