Cum să fii în siguranță pe WordPress

secure siteDacă tot m-am apucat să vorbesc despre WordPress, să continui nu-i așa? Astăzi o să vorbesc despre cum să-ți păstrezi în siguranță site-ul/blogul tău de pe platforma WordPress. Sfaturi pe internet găsești cu grămada însa de unde știi ca alegerea făcută este cea mai bună?

Totul începe cu serverul, dacă serverul ce îl folosești este un server de cea mai bună calitate, și folosește SAFE MOD setat ON restul vin de la sine și cu doar câteva “memeto-uri” îți poți ține site-ul departe de dorința raufăcătorilor 😀 .

 Primul memento: Folosește doar module al cărui rateing este între 4.5 – 5.0 și înainte de instalare caută discuții legate de el pe forumuri sau pe alte site-uri. Cu siguranță dacă este un plugin nemaipomenit de bun, lumea va discuta despre el.

 Al doilea memento: Upgradează platformă wordpress ori de câte ori apare un update nou sau setează ca Softaculos, Instalatron sau mai știu eu ce sisteme de instalare automată a scriptului folosiți să o facă  automat pentru dvs. Este valabil și pentru plugin-uri, de obicei dezvoltatorul ului plugin nu efectuează un update decât dacă plugin-ul este vulnerabil sau doar dacă mai are ceva de adăugat în plus la el. În ambele cazuri aveți doar de câștigat, deci?

virus scan

Pentru o monitorizare a securității unui site WordPress o puteți face fie cu modulul Wordfence Security fie cu un scan din panoul cpanel cu ajutorul funcției VIRUS SCAN.

Plugin-ul îl puteți instala direct de pe site-ul lor prin descărcare în unitatea locală de lucru, sau din panoul de administrare a WordPress-ului; Cale: – Plugins -> Add new -> search Wordfence, Install, Activate.

Cam atât despre securitatea unui blog/site pe WordPress. Nu uitați mențineți totul upgradat la zi și rămâneți în siguranță. Să ne auzim cu bine.

 

Comments

  1. By ioana

    Reply

    • By Lotus

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.