Autentificare in 2 pasi

Ce este autentificarea in 2 pasi ?
Autentificarea in 2 pasi adauga un strat suplimentar de securitate prin introducerea unui al doilea pas pentru datele de conectare.
Este nevoie de ceva ce stiti(de ex: parola), si adauga un al doilea factor, de obicei, ceva ce trebuie fizic (cum ar fi telefonul tau). Din moment ce ambele sunt necesare pentru a intra, in cazul in care un atacator obtine parola dvs. de autentificare, autentificarea in 2 pasi opreste accesarea contului dvs.

De ce imi trebuie ?
Parolele sunt tot mai usor de compromis. Acestea de multe ori pot fi ghicite, sau in unele cazuri aflate prin scurgere de informatii. In ciuda faptului ca se recomanda folosirea unei parole unice pentru fiecare cont de email, forum, etc. si evitarea folosirii de nume, date de nastere… Deci, autentificarea in 2 pasi va ofera securitatea suplimentara de care aveti nevoie.

Cum functioneaza ?
Sunt mai multe metode de functionare: SMS, notificare push. Noi am ales metoda time-based (bazata pe timp) cea mai folosita si simpla metoda. Tot ce trebuie sa faceti este sa va auntetificati in panoul de client (sectiunea “schimbare parola de securitate”) pentru activare si sa instalati in telefonul dvs. cu Android, iOs sau Windows Mobile o aplicatie. (Ex. Google Authentificator, dar exista o sumedenie)
De fiecare data cand doriti sa va autentificati aplicatia va genera un cod unic de 6 cifre care se schimba la 30 de secunde.

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.