Intel Planifica viitorul, procesor 18 core

Intel planifica fabricarea unui procesor 18 core in urmatoarea generatie de servere si Home PC cu un consum de energie mai mic.

In conformitate cu VR-zone planul Intel pentru pentru urmatoare generatie de procesoare si Desktop PC, nume de cod Broadwell, este de a creste eficienta procesului de productie astfel incat sa incapa cat mai multe nuclee pe o singura placa de siliciu.

In cazul in care actualele procesoare Intel Haswell au pana la 12 nuclee fizice pe un singur CPU, in varianta Xeon E5 utilizate in noul Apple Mac Pro, un viitor cip Broadwell se poate lauda cu pana la 18 nuclee. Acest lucru este posibil prin urmatoarea mutare Intel catre un nou proces de productie de 14 nanometri, actualul fiind de 22 nanometri.

Slideshow-urile VR-zone arata ca viitoarele servere de mare putere, probabil disponibile in 2015, pot fi capabile sa preia pana la 2 TB de memorie RAM intr-o singura configuratie, dar si o mare capacitate de stocare prin retea ( 40 GB /s) sau alte periferice impreuna cu PCI-Express 80 pini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.