Probabil cel mai bun serviciu de găzduire gratuită

Să zic din lume? Dacă scriu cea mai bună găzduire gratuită din lume, mă suspectați de reclamă deșănțată bazată pe informații false? Am zis probabil. E opinia mea.

Acum circa două luni (dacă bine rețin, în orice caz nu demult tare) vorbeam cu Dinu, deținătorul serviciului DHost, pe tema adăugării unui pachet de găzduire gratuită. Până la urmă s-a decis pentru, așa că oferta repectivă a fost atașată celor existente deja. O puteți accesa dând click pe linkul anterior. Este un pachet de hosting perfect funcțional, fără limite sau restricții ascunse (procesor/bază de date/bandă/etc), doar că spațiul maxim este de 300 MB. Și e gratis. După adăugarea acestei oferte, am început să și urcăm în Google cu pagina principală a site-ului.

free hosting

Ei bine, eu i-am sugerat atunci să pună o condiție pentru acest pachet. Și anume, pentru a beneficiade hosting gratis va fi necesar un link în blogroll spre dhost.ro și eventual un articol lunar cu link spre noi (sau ceva similar). Dinu a spus că nu, și că lasă la latitudinea utilizatorului. Și a trebuit să treacă două luni ca să-i dau dreptate. Pentru că într-adevăr, un utilizator fericit și mulțumit de serviciile pe care le primește (gratuit) va recomanda hostul și prietenilor, precum va scrie despre el de la sine. Wikipedia n-are nevoie să pună condiții cititorilor ei, aceștia îi adaugă linkuri în mod natural, deoarece conținutul de acolo este excelent. Oferta de găzduire gratuită pe care o punem la dispoziția oricui este și ea excelentă și aduce un plus-valoare firmei și serviciilor noastre de net.

Cu ce însă se deosebește ea de celelalte oferte de hosting free care există la ora actuală, de am băgat eu ditamai titlul cu cea mai bună? În primul rând, nu există nici o condiție. Libertate absolută, nu trebuie plătit, nu trebuie să ne faceți reclamă, nu există reclame pe care să le impunem noi pe site-ul dvs, de nici un fel. În al doilea rând, majoritatea hosturilor free de azi există pentru a determina utilizatorii lor să treacă ulterior pe variante plătite (datorită limitărilor existente la pachetele gratis). La noi nu se pune problema de așa ceva. Noi nu vă vom suspenda contul când vă e lumea mai dragă pentru ceva motive imaginare. Noi nu vă limităm nimic față de un pachet obișnuit: nici baza de date (nici la dimensiune și nici la număr de interogări), nici banda, nici accesul la procesor sau numărul maxim de logări de pe același IP, nici nimic altceva. Doar că spațiul de pe hard disk este mai mic, 300 MB. Puteți găzdui mult și bine un blog obișnuit, sau chiar unul traficat, cu care eventual faceți bani, fără să ne plătiți nouă nici un șfanț. Și vă vom oferi același suport tehnic ca și clienților care plătesc. Nu-i asta o chestie remarcabilă?

Nu oferim domeniu gratis. Adică vă punem la dispoziție serverele noastre dar nu vă dăm și bani, cumpărând pentru voi un domeniu separat. 🙂 Oferim însă subdomenii la discreție pe domenii deținute de noi. Dacă doriți un domeniu propriu, cum ar fi numelemeu.ro, va trebui să îl cumpărați (pentru informații despre cum puteți face asta și alte detalii, vă invităm să citiți articolul cum îmi cumpăr un domeniu). Puteți să îl cumpărați sau de la noi, sau de la alt vânzător de domenii.

În încheiere, s-ar putea naște întrebarea în cititor: dacă nu vă limităm resursele, dacă nu păcălim utilizatorii, dacă nu băgăm clauze ascunse, cum de ne permitem să oferim hosting gratuit și care-i scopul lui? Răspunsul e simplu. Noi dorim să creștem popularitatea site-ului nostru, iar acest pachet îl va face mai cunoscut, în mod natural, fără să existe forțări de la noi. Tocmai pentru că… cine mai oferă așa ceva? Și, la fel cum modelul acesta de afaceri funcționează în cazul linuxului, care este open-source, iar multe firme care distribuie distro-uri gratuite de linux fac bani din activități conexe, cum ar fi oferirea de asistență profesională pe segmentul business, la fel cum Wikipedia primește o grămadă de fonduri și donații, la fel cum WordPress-ul, care e open-source, a ajuns mult mai popular decât BlogSpot-ul sau alte platforme de bloging/cms, așa și noi vom avea de câștigat de pe urma acestui pachet, indirect. Iar dacă nu, tot ne permitem să-l ținem, pentru că deținem și alte servicii, de pe urma cărora facem bani.

Comments

  1. By Costynel

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.