Mici optimizari SEO, sfaturi si recomandari
Multi dintre voi doresc sa apara cu site-ul in motoare de cautare cat mai sus, pentru a creste numarul vizitatorilor. Voi prezenta mai jos cativa pasi conceputi de mine, care in mod normal trebuiesc respectati.
1) Etichete meta titlu, description, keywords. Aceste etichete apar intotdeauna primele in codul HTML si au un rol important. Aici punem deseori titlul paginii, descrierea si cuvintele semnificative acestei pagini. Este important sa nu avem o descriere prea lunga atat la titlu cat si la descriere. Trebuie sa fim scurti si la obiect pentru a reda o descriere cat mai curata. Descrierile lungi si neordonate nu vor da bine la motoarele de cautare. De asemenea acestea trebuie sa fie in corelatie cu continutul paginii (un sumar ). Cuvintele de cautare (keywords) trebuie sa reflecte continutul paginii respective. Un alt sfat este de a folosi pentru fiecare pagina un titlu o descriere si keywords diferite, pentru a evita eroarea de meta duplicat.
2) Tipul link-urilor: Pentru o mai buna optimizare recomand folosirea link-urilor in interiorul siteului in formatul http://dhost.ro/domenii , http://dhost.ro/gazduire-blog-wordpress . Acestea se pot face cu htaccess si veti aparea mult mai bine in cautarile web, iar link-ul va fii mult mai usor de tinut minte de catre utilizatori.
3) Tags: Este bine sa aveti in continutul paginii asa numitele tags, adica niste cuvinte care redau semnificatia continului paginii. Localizarea lor nu este importanta acestea pot fii in footer, intr-un paragraf in stanga / dreapta etc. Pentru a creste importanta, recomand folosirea lor in concordanta cu parametrul href ( cuvantul semnificativ va conduce catre un link) ex :Hosting
4) Backlink: Acestea sunt legaturi ( links ) de la alte siteuri care fac trimitere la o pagina din cadrul site-ului tau. Valoarea lor creste odata cu vechimea , tipul ancorei, textul ce inconjoara, numarul legaturilor pe acea pagina. Pe langa acestea numarul lor pe cat mai multe site-uri influenteaza foarte mult pozitia in motoarele de cautare.
5) Site-ul in sine: Pentru a pastra vizitatorii site-ul trebuie sa aiba un aspect aranjat, fara reclame de tip pop-up sau “invazie” in continut, elemente care nu sunt la locul lor, pastrata o anumita liniaritate, fara poze de dimensiuni mari, flash excesiv, muzica pe autoplay (radio) pentru a reduce timpul incarcarii.
Cam acestea sunt sfaturile mele, daca mai aveti ceva de adaugat va invit la comentarii.