Hosturile ieftine strică piaţa

După cum spune si titlul Hosturile ieftine strică piaţa. Eu unul, studiez piaţa zilnic în ceea ce priveşte hostarea siteurilor web că doar sunt pe domeniu şi zilnic sunt uimit de preţurile oferite, preţuri de ordinul cenţilor pentru câte 1 Gb spaţiu oferit, trafic nelimitat, etc… Deseori aceste preţuri sunt oferite de către tot felul de persoane care au cumpărat un VPS cu 50 – 60 ron / lună, dar nu mereu, am observat şi firme. Eu unul nu ştiu cum se poate obţine un profit din asemenea preţuri, să nu mai zic în cazul firmelor că se aplica TVA + impozit pe profit.

De ce s-a ajuns la asemenea preţuri ?
Părerea mea este zgârcenia românului de a plăti un serviciu şi aici mă refer la orice categorie (tot timpul vrând ceva mai bun din nimic)
În al 2 lea rând oricine poate cumpăra un VPS, o să rămâneţi uimiţi câţi puşti au VPS.
Alt factor ar fii şi criza economică mai mult sau mai puţin.
În ultimul rând să nu uităm şi de greşeala noastră a hosterilor de unde porneşte tot, este suficient ca o firmă destul de mare să influenţeze restul pieţei prin reducerea preţurilor. În cazul acesta restul fiind forţaţi si ceilalţi datorită concurenţei.

Eu personal prefer sa cumpăr de la o firma decentă care se respectă chiar dacă preţul este puţin mai ridicat. Asta înseamnă un profit mai ridicat ceea ce duce la un serviciu mai bun. Desigur pot exista si ţepari in domeniu.

În orice caz cănd achiziţionam astfel de servicii trebuie să studiem piaţa destul de bine dacă nu putem fii îndrumaţi de către cineva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.