Cel mai bun host ? Cum alegem ?

Parerile sunt impartite, nu cred ca exista cel mai bun hosting, fiecare alege dupa nevoile necesare.

Ce criterii ar trebui urmarite pentru un hosting bun ?

Tara de provenienta

Hostul ar trebui sa fie din tara de unde vin majoritatea utilizatorilor. O parte din hosturi sunt Reselleri in care serverele isi au provenienta in SUA. Ce este asa grav cu serevele din alta tara ? Viteza de raspuns a siteului datorita distantei foarte mari. Nu toata lumea are internet prin Fiber, inca sunt foarte multi utilizatori, zone rurale care au o banda de extern mica rezultand incarcarea greoaie.

Calitate / pret

Dupa cum am observat toata lumea este atrasa de ofertele 1 eur / luna cu trafic nelimitat, foarte mult spatiu alocat de ordinul GB. Ce este rau in asta. Foarte Mult. Daca o luam logic, cine ar putea scoate un profit din asemenea preturi ? Dau un singur exemplu, un abonament de internet de clasa business 100 mbps GARANTAT  costa peste 300 de EUR lunar. Deci 300 de clienti si deja serverul este supraincarcat , sa fim seriosi oare 300 de siteuri sa consume pana in 100 de mbps banda. No way !  Concluzie nu sariti cu “mouse” pe butonul COMANDA la asemenea oferte. Documentati-va, vizitati cat mai multe firme. Alegeti ceea ce este corect si potrivit.

 

Ce abonament este potrivit pentru mine ?

Trebuiesc luate in calcul mai multe puncte cheie. Vizitatori pe site, Spatiu Ocupat, Casute E-mail necesare fiind cele mai importante.

EX: Un site cu 500 de MB spatiu ocupat,  1000-1500 vizitatori unici pe / zi, si casute de e-mail pentru administratori/tehnic etc.  recomand un pachet de hosting precum urmatorul de la DHost

20 Ron/luna (4 Domenii Gazduite)
-1500MB Spatiu HDD
-30 Adrese e-mail, Transfer nelimitat, 10 subdomenii gratuite
-5 useri mysql (8 baze de date), Access FTP, Panou control
-Protectie Antivirus, Antispam, DomainKeys, Cron
-Back-up zilnic

Acum fiecare dupa nevoie…

Mai ar fii un lucru important este hostul de incredere ? Imi acorda asistenta ?

Pai acum nu stiu ce sa zic, eu personal vad dupa aspectul siteului in primu rand si cam ce scrie pe el.
De ex vad pe unele siteuri de hosting laude in stanga si dreapta “Avem datacenterul nostru”, garantam un “Uptime 99 %” ,etc
1) Foarte putini au propriul datacenter
2) Se poate verifica. Cine se pricepe poate da un ping, apoi un whois pe ip-ul respectiv, vedem de ce firma apartine. Ne putem lua dupa namservere. Am mai intalnit genul, datacenter propriu si nameservere la freedns, asta da dovada ca nu stim sa configuram un serviciu de DNS, sau abonament homeuser la internet.
Uptime iar este verificabil, putem folosi un serviciu de monitorizare inainte de a cumpara si urmarim ce se intampla,
puteti folosi http://uptime-alerts.com
Asistenta? putem sa ne dam seama dupa cum se vorbeste cu noi, frumos sau in sictir ? fara chef ? Si ca promptitudine nu mi se pare cine stie ce sa raspunda instant, poate nu se pot ocupa de tine in acel moment si aici vorbesc din experienta. Atata timp cat primesti raspuns in cateva ore mi se pare ok !

Momentan acestea sunt unele din cele mai importante criterii de alegere. Daca mai gasesc altele le voi adauga pe parcurs…

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.